Waar moet je op letten bij het kiezen van een producent van douchecabines?

Sportfaciliteiten, werkplaatsen of hotels zijn slechts enkele van de plaatsen waar sanitaire cabines onmisbaar zijn. De keuze voor het juiste model moet afhangen van verschillende belangrijke aspecten die door de producent van douchecabines worden bepaald. Sanitair moet namelijk comfortabel zijn voor de gebruikers en daarnaast van hoge kwaliteit en esthetisch aantrekkelijk zijn.

Ontdek waar je op moet letten bij het kiezen van een producent van douchecabines.

een offerte aanvragen

Materialen die worden gebruikt door producenten van douchecabines

Het eerste kenmerk van een sanitaire cabine waar je op zou moeten letten, is het materiaal waarvan deze is gemaakt. Er zijn verschillende soorten materialen beschikbaar op de markt waarmee stevige en duurzame constructies gemaakt kunnen worden. Een van de meest populaire materialen, vanwege de vele voordelen, zijn HPL-platen.

De afkorting HPL staat voor High Pressure Laminate, wat vertaald kan worden als hogedruklaminaat. Dit materiaal wordt door producenten niet alleen gebruikt voor douchecabines, maar ook voor meubels en vloeren, wat getuigt van de hoge kwaliteit ervan.

HPL-laminaat is een thermohardend materiaal dat wordt geproduceerd onder hoge temperatuur en druk. Bij de productie worden cellulosevezels gebruikt die geïmpregneerd worden met hars. De hoge druk waarbij verschillende lagen van dit materiaal worden geperst, zorgt voor de eigenschappen van HPL en daarmee voor de eigenschappen van de sanitaire cabines die ervan gemaakt zijn.

EEN PRODUCENT VAN DOUCHECABINES GEMAAKT VAN HPL-PLATEN KAN VOORZIEN IN:

  • harde en stevige wanden - constructies gemaakt uit geperste lagen cellulose zijn zeer bestand tegen mechanische invloeden. In het geval van cabines op openbare plaatsen is dit voordeel essentieel vanwege vandalisme of mogelijke schade;
  • bestand tegen vocht - deze eigenschap is vooral belangrijk voor investeerders die douchecabines bestellen voor bijvoorbeeld zwembaden of sauna’s, waar voortdurend vocht aanwezig is. Een goed gekozen materiaal kan schimmelvorming voorkomen;
  • hygiëne - HPL-platen kunnen beveiligd worden met behulp van de Sanitized-technologie, die de groei van ongewenste micro-organismen tegengaat.

Normen waaraan douchecabines moeten voldoen

Voordat je gebruikmaakt van het aanbod van een producent van toilet- en douchecabines, moet je ervoor zorgen dat deze voldoen aan de bouwvoorschriften volgens de Nederlandse wetgeving. De normen die hierin zijn vastgesteld zorgen niet alleen voor comfortabele maar ook voor veilige sanitaire ruimten.

  • CE-certificering - producten met deze certificering mogen op de markt binnen de Europese Unie worden verkocht;
  • Bouwbesluit regelgeving - producten die voldoen aan de eisen beschreven in dit document voldoen aan de passende technische voorwaarden en kunnen binnenshuis gebruikt worden;
  • ARBO-voorschriften - deze reguleren veilig gebruik van douchecabines op openbare plaatsen.

Indien een producent van sanitaire cabines geen informatie op zijn website biedt over het naleven van de normen uit bovenstaande bronnen, is het raadzaam om hem hier direct naar te vragen. Douche- en toiletruimten op openbare plaatsen moeten namelijk ontworpen zijn met oog voor veiligheid en comfort van toekomstige bezoekers.

Volgens het genoemde Bouwbesluit moeten toiletcabines minimaal 1,2 meter lang en 0,9 meter breed zijn. Daarnaast dient er altijd rekening gehouden te worden met het feit dat in elke publieke voorziening minstens één cabine geschikt moet zijn voor mensen met een beperking. Deze kwestie moet besproken worden met de producent.

Transport en montage van sanitaire cabines

Dit is een andere belangrijke kwestie bij het kiezen van een producent van douche- of toiletcabines. Veel producenten bieden probleemloze levering van het hele systeem 'van deur tot deur', waarbij de producten tijdens transport goed beschermd worden om overslag te voorkomen. Zo kun je er zeker van zijn dat ze geen schade oplopen.

Wanneer het aankomt op montage, kunnen douchecabines vaak eenvoudig zelf opgebouwd worden. Zorg er echter voor dat het bedrijf waar je ze hebt aangeschaft een duidelijke handleiding aanbiedt.

Het is raadzaam om geen montagewerkzaamheden uit te voeren zonder eerst bekend te raken met de volgorde van stappen in het proces.

Soms kan blijken dat een professioneel montageteam nodig is. In dat geval moet je je locatie bespreken met de producent en zeker weten dat professionele montage in jouw gebied mogelijk is.

Wat moet je nog meer weten over producenten van sanitaire cabines?

OPMETEN VAN DE PLEK VOOR SANITAIRE CABINE VOOR PRODUCTIE

De producent van douchecabines moet ervoor zorgen dat hun afmetingen nauwkeurig en tijdig gemeten worden. Hierdoor is het mogelijk om in de ruimte een optimaal aantal cabines te plaatsen, wat comfortabel gebruik verzekert. Voordat je bestelt, moet je er daarom zeker van zijn dat het bedrijf metingen komt doen op locatie.

Vaak laten fabrikanten gebruikers ook zelf de ruimte opmeten waar de wanden geplaatst moeten worden. Bij twijfel of gebrek aan geschikte meetapparatuur, kan dit beter door professionals gedaan worden.

Merk ook op dat het opsplitsen van ruimtes pas plaats kan vinden nadat alle afwerkingswerkzaamheden voltooid zijn.

ERVARING VAN DE PRODUCENT VAN DOUCHECABINES

In veel gevallen begint men bij de zoektocht naar een bedrijf dat zich bezighoudt met productie en montage online. Naast aanbod en prijzen is het nuttig om goed naar het portfolio van de fabrikant te kijken – kijk waar hij al cabines heeft geplaatst, hoe ze passen in diverse interieurs en waarin verschillende modellen wanden zich onderscheiden.

Bijvoorbeeld: Alsanit heeft douchecabines geplaatst in onder andere scholen, sportscholen, hotels, kantoorgebouwen en zwembaden. De sanitaire voorzieningen in elk van deze faciliteiten werden aangepast aan individuele klantbehoeften en bedrijfskenmerken.

RUIME KLEURENKEUZE VAN SANITAIRE CABINES

Esthetische eigenschappen van cabinsystemen zijn naast kwaliteit en naleving van wetnormen een cruciale factor bij de keuze voor een fabrikant. De kleuren en stijl van het interieur moeten invloed hebben op welke tinten op de panelen komen.

Minimalistische toiletconstructies kunnen kleurrijker gemaakt worden door opvallende kleuren toe te voegen, vooral als ze op plaatsen als kleuterscholen of kleedkamers op zwembaden geplaatst worden.

een offerte aanvragen

FAQ:

1. Van welk materiaal moet een hoogwaardige sanitair cabine gemaakt zijn?

Producenten van douche- en toiletcabines bieden verschillende materialen aan, maar een van de meest gekozen en beste opties zijn HPL-platen. Dit hogedruklaminaat is bestand tegen vocht, mechanische factoren en de groei van micro-organismen.

2. Biedt de fabrikant installatieservices aan voor WC-cabines?

Veel bedrijven die zich bezighouden met productie en plaatsing van sanitaire cabines bieden ook installatie op openbare plaatsen aan. Voordat men dit uitvoert, moeten klant of vertegenwoordigers van het bedrijf metingen verrichten; weliswaar nadat alle afwerkingswerken klaar zijn. Mocht iemand zelf willen installeren, dan gaat dit probleemloos met instructies door de fabrikant.

3. Wat kosten sanitaire cabines?

De prijs voor cabinsystemen wordt individueel bepaald per klant. Dit hangt voornamelijk af van hoeveel ruimte er beschikbaar is voor installatie en van het aantal individuele cabines dat nodig is.