Modulaire kledingkasten - een praktische oplossing voor jaren

Om reparaties en vervanging van kledingkasten te beperken, is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Het materiaal waaruit de kast en de deur zijn gemaakt, bepaalt namelijk hoe lang het meubelstuk in ongeschonden staat kan blijven dienen voor opeenvolgende eigenaren.

Daarnaast spelen de veranderende omstandigheden in het gebouw, het aantal mensen dat gebruik maakt van de kasten, de inrichting van de ruimte waarin ze zich bevinden en het profiel van het bedrijf ook een rol. Geen van deze veranderingen zal echter een probleem vormen als we kiezen voor modulaire kledingkasten die naar wens kunnen worden aangepast.

een offerte aanvragen

Modulaire kledingkasten - hoe kun je hun uiterlijk aanpassen?

Modulaire veiligheidskasten zijn constructies met een metalen behuizing en deuren van materiaal dat door de investeerder is gekozen. Hun kenmerkende eigenschap is de mogelijkheid om het meubilair zelfs na levering aan te passen op de plaats van installatie.

Door dit soort oplossingen te introduceren, hebben specialisten van ALSANIT beoogd om de levenscyclus van het product te verlengen, wat resulteert in besparingen voor de investeerder. Daarom is dit een economische en milieuvriendelijke oplossing die vaak wordt toegepast op diverse locaties: sportfaciliteiten, werkplaatsen, kantoren, onderwijsinstellingen, bagagedepots, culturele instellingen en vele anderen.

Kledingkasten kunnen immers overal worden geïnstalleerd, zonder dat er een aparte ruimte voor een kleedruimte nodig is of personeel voor moet worden ingehuurd.

De belangrijkste aanpassing die kan worden aangebracht in modulaire kasten is het aantal en type onderdelen van de binnenuitrusting. Deze omvatten planken, scheidingswanden, staven, haken en hangers. Daarnaast kunnen de deuren worden vervangen, waardoor een ander slot en openingsrichting kunnen worden gekozen.

Een modulaire kast hoeft niet vast te staan in termen van het aantal compartimenten, omdat deze kan worden aangepast aan de veranderende behoeften van klanten. De standaardhoogte van een kast is 180 cm. Binnen deze maat kunnen de compartimenten worden aangepast en zelfs tussen de verschillende kolommen variëren.

Types modulaire kledingkasten voor werknemers

Behuizingen van modulaire kasten gemaakt van gegalvaniseerd, gepoedercoat staal zijn het beste te combineren met andere, duurzamere materialen. Vooral de voorkanten van kasten zijn vaak vatbaar voor mechanische schade; daarom loont het om materiaal van hoge kwaliteit te kiezen.

Bovendien zien de materialen die wij voor deuren aanbieden er aantrekkelijker uit dan gewone metalen panelen.

  • HPL-plaat - modulaire Canis-kasten met deuren van HPL-plaat zijn absoluut de beste oplossing voor elk type faciliteit. De metalen structuur van de kasten is gecombineerd met hoogwaardig hogedruklaminaat, wat uitzonderlijke eigenschappen heeft. Dit materiaal is bestand tegen vervorming, vocht en water. Daarnaast zijn HPL-modulaire BHV-werkkasten zeer esthetisch. Ze kunnen worden aangepast aan elk interieurontwerp omdat ze beschikbaar zijn in een breed scala aan kleuren.
  • LPW-plaat - vergeleken met het vorige materiaal mist gelamineerde spaanplaat waterdichtheid. Het moet dus niet worden gebruikt in bijvoorbeeld kleedruimtes in zwembaden, maar heeft verder zeer brede toepassingsmogelijkheden. Modulaire meubels met deuren van LPW-plaat zijn geschikt als kasten in scholen, sportscholen, kantoren en vele andere faciliteiten. Spaanplaat is ook bestand tegen mechanische schade en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bovendien kunnen de deuren worden verrijkt met decoratieve elementen die extra decoratieve waarde toevoegen.
  • Gehard glas - modulaire kledingkasten met een stalen behuizing kunnen ook gebruikt worden in prestigieuze interieurs. Het LACERTA-model heeft alles wat benodigd is voor luxe fitnessclubs, modieus ingerichte kantoren of andere interieurs waar unieke inrichting vereist is. Deuren van gehard glas gecombineerd met behuizingen van gelakt gegalvaniseerd staal geven een uitstekend effect. De fronten kunnen in elke gewenste kleur worden uitgevoerd. Dankzij de harding is het oppervlak van de deuren hard en bestand tegen beschadiging; mocht er echter iets onverwachts gebeuren, dan verbrijzelt het glas in onschadelijke kristallen zonder scherpe randen.

Modulaire BHV-werkkasten - meubels van de hoogste kwaliteit

Details zijn net zo belangrijk als de algemene indruk wanneer het gaat om meubelconstructies. Alle metalen onderdelen zijn daarom afgewerkt om perfect aan te sluiten bij deuren van HPL-plaat of glas.

Naast de voordelen van een modulaire constructie kunnen metalen kasten ook worden verrijkt met elementen die hun functionaliteit verhogen, zoals afdekkappen, maskerende blenden, spiegels of openingsbeperkingen. Elk kastsysteem moet ook adequaat genummerd zijn; nummers kunnen op fronten worden aangebracht in de vorm van aluminium plaatjes, gravures of stickers.

Kledingkasten moeten niet alleen er goed uitzien maar ook zorgen voor een hoog niveau van beveiliging voor opgeslagen items. Deze functie wordt vervuld door sloten zoals sleutelsloten, hangsloten, muntensloten, cijfercombinatiesloten of met RFID-technologie ondersteunde sloten. Een extra beveiligingsmaatregel is een ingebouwd anti-inbraaksystem in de kast.

een offerte aanvragen